Teamontwikkeling

Sterke teams vormen het hart van iedere organisatie. In de praktijk is het samenwerken in een team niet altijd vanzelfsprekend. Het kan zijn dat de kracht van elk lid en van de groep nog niet voldoende benut wordt. Soms is er onduidelijkheid over de rollen, verantwoordelijkheden of verwachtingen. Soms is er gedoe rondom samenwerking en de interactie loopt niet soepel. In zulke gevallen kan het nuttig zijn om actief met teamontwikkeling aan de slag te gaan.

 

Mijn werkwijze

Het kan helpen om als manager eens te sparren of een coaching traject in te gaan. Ook een ontwikkeltraject met het hele team kan een enorme groei bewerkstelligen.

In mijn aanpak werk ik altijd in en met de concrete werksituatie van team en manager, waarbij de balans tussen de individuen, het team als geheel, de context en het doel waarvoor het team aan de lat staat bepalend zijn. Instrumenten die ik graag inzet zijn RealDrives of de TalentMotivatieAnalyse, die respectievelijk drijfveren en talenten in kaart brengen, individueel en op groepsniveau. Altijd als ondersteuning, nooit als doel op zich.

 

Interesse?

Ook als je niet precies weet of ik iets voor je kan doen, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ik denk graag mee.

Als Jessica ergens in gelooft dan is ze in staat om mensen en teams in organisaties te laten vliegen. Ze is daarbij een krachtige en consequente coach voor management en medewerkers" 

 

 

"Als professional vind ik jou to the point en daadkrachtig, in staat om lastige situaties open te breken. Een energieke persoonlijkheid, die ogenschijnlijk zonder enige moeite in staat is om anderen te enthousiasmeren, inspireren en in beweging te brengen."