Mijn opleiding en ervaring

Ik ben in 1974 geboren in Enschede. Na de basisschool en het VWO ging ik op kamers in Wageningen en studeerde ik af als milieu- & arbeids-epidemioloog. Ik werkte bij een arbodienst, bij het RIVM en bij de GGD-en Hollands Midden en Haaglanden. Als onderzoeker, adviseur, projectleider, programmamanager en leidinggevende. In 2015 maakte ik een carrière switch door niet langer verbonden te blijven aan het vakgebied van gezondheid en leefomgeving, maar me te richten op organisatieontwikkeling en coaching. Omdat ik ontdekte dat mijn interesse in de mens, het ontwikkelen en het vernieuwen altijd al mijn grote drijfveren zijn geweest.

 

Bij de gemeente Den Haag heb ik een groot verandertraject bij de dienst OCW (Onderwijs, Cultuur, Welzijn, Jeugd, Zorg, Sport, GGD) mogen begeleiden. Hier vervulde ik verschillende rollen. Ik was sparringpartner van de directie, begeleidde en coachte managers en teams, o.a. met organisatiescans, innovatietrajecten, Agile werken, Opgavegericht werken en talentmanagement. Ook richtte ik een intern netwerk van zo'n 75 procesbegeleiders op, en gaf ik trainingen. Altijd vanuit de invalshoek van (blijven) leren en ontwikkelen en vooral door te doen, ervaren en reflecteren, dus dichtbij de dagelijkse praktijk.

 

In 2018 heb ik Werkend Wijzer opgericht en ben ik gestart als zelfstandig organisatiecoach. Ik werk daarbij graag samen met collega ZZP-ers. Ik heb voor verschillende opdrachtgevers aan mooie opdrachten mogen werken, zoals voor:

  • Landal (training 'Lead The Change' voor de managers van de parken),
  • Gemeente Den Haag (verschillende werksessies, talentensessies, teamontwikkeling en begeleiding naar zelforganisatie),
  • 2Samen kinderopvang (professionaliseren projectmatig werken),
  • Hogeschool Rotterdam (opleiden scrummasters),
  • Farent Welzijn (Agile portfoliomanagement)
  • SDW Zorg (Agile portfoliomanagement)
  • HWW Zorg (teamontwikkeling en Agile portfoliomanagement).
  • Boeii Persoonlijke Organisatieopleidingen (docent opleiding organisatiecoach)

Daarnaast begeleid ik als coach ook individuele trajecten vanuit mijn praktijk aan huis.

 

Ik volgde in 2020 de jaaropleiding 'familieopstellingen' bij het Bert Hellinger Instituut en daarna 'organisatieopstellingen' bij het Instituut voor Systemisch Werk. Deze kennis en ervaring op het gebied van systemisch werk en opstellingen integreer ik nu in alles wat ik doe.

 

Daarnaast startte ik in 2021 met Saskia Hielkema het samenwerkingsinitiatief: 'Een Opstelling Wijzer'. Wij organiseren familieopstellingen dagen voor mensen met persoonlijke vraagstukken en hebben een podcast uitgebracht over opstellingen en systemisch werk. Ook organiseren we proeverijen en workshops om opstellingen en systemisch werk te ervaren. Voor meer informatie hierover verwijs ik graag naar onze website

 

 

Ik blijf dus ontwikkelen, mezelf en ook Werkend Wijzer. Ik ga nog altijd voor de mens, het ontwikkelen en het vernieuwen. Verdieping is daar aan toegevoegd. De afwisseling tussen de actie- en resultaatgerichtheid van bijvoorbeeld werksessies en Agile werken en het stilstaan en verdiepen met systemisch werk en opstellingen zie ik als twee belangrijke pijlers voor ontwikkeling in organisaties en daar richt ik graag mijn bijdrage op. Zowel individueel als in grotere groepen.